Millainen pomosi on johtajana?

Yleensä en pidä luokitteluista ja jaotteluista, sillä niiden käyttäminen liian helposti yksinkertaistaa ja luo stereotypiaa todellisuudesta. Joskus kuitenkin on mukavaa tehdä poikkeus tähän sääntöön ja hieman leikitellä asioilla. Olen pitkän yritysvalmentaja- ja konsulttikokemukseni kautta tutustunut hyvin moniin johtajiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin työskennellessäni. Minulta on usein kysytty, millaisiin johtajiin olen urani aikana törmännyt. Lisäksi monet… Lue lisää Millainen pomosi on johtajana?

Miten tekoäly muuttaa johtamista?

Hyvän johtamisen määrittely ja käytännöt ovat muuttuneet 2000-luvulla varsin radikaalisti aikaisemmasta. Yleisenä suuntana on ollut siirtymä pois autoritaarisesta pomosta kohti valmentavaa ja palvelevaa johtajaa. Yhtenä nykyjohtajan tärkeimpänä tavoitteena on tukea työntekijöitä heidän henkilökohtaisessa kehityksessään ja hyödyntää näin paremmin heidän potentiaaliaan työntekijöinä ja ihmisinä. Tätä muutosta kuvastaa hyvin myös se, mitä työntekijät haluavat pomoiltaan ja työltään… Lue lisää Miten tekoäly muuttaa johtamista?

14 takuuvarmaa keinoa tuhota hyvä ja tehokas tiimi!

Nigerialainen kirjailija ja kouluttaja Ifeanyi Enoch Onuoha on joskus sanonut mainiosti: ”Teamwork is the secret that makes common people achieve uncommon results”. Tässä ajatuksessa on paljon perää, sillä yksittäinen ihminen ei usein kykene saavuttamaan paljoakaan, mutta kun työtä tehdään yhdessä muiden kanssa, tulokset voivat olla huomattavasti parempia. Jotta hyvä joukkue olisi mahdollista rakentaa, on tiimiin… Lue lisää 14 takuuvarmaa keinoa tuhota hyvä ja tehokas tiimi!

Johtaja! – Miten voit kehittää johtajuuttasi?

”Kukaan ei ole seppä syntyessään” sanotaan. Tämä on aivan totta, sillä kukaan ei myöskään ole johtaja tittelin saatuaan. Pelkkä hienokaan titteli ei siis tee johtajaa. Johtajien jatkuva kehittyminen ja heidän taitojensa kehittäminen on aina tärkeää, mutta etenkin heidän johtamisuransa alussa se on elintärkeää. Tämä korostuu jo siinä, että jokainen johtaja on oman organisaationsa, yksikkönsä tai… Lue lisää Johtaja! – Miten voit kehittää johtajuuttasi?

Miten restoratiivista lähestymistapaa voidaan hyödyntää yhteisöjen konfliktien sovitteluprosesseissa?

Nykyään kuulee usein puhuttavan restoratiivisesta menetelmästä työyhteisöjen ja muiden yhteisöjen toiminnan kehittämisessä. Ensikuulemalta tämä ehkä kuulostaa taas uudelta monista työelämään liitettävistä vieraskielisisiin termeihin perustuvista ”ismeistä”. Mutta onko restoratiivisuus vain tätä vai olisiko siitä muuhunkin? Varsinainen termi pohjautuu englanninkieliseen verbiin ”to restore”, joka sanakirjan mukaan tarkoittaa korjaamista, uudelleen rakentamista, eheyttämistä, uudelleen varastoimista sekä palauttamista, Tämä moniulotteisuus… Lue lisää Miten restoratiivista lähestymistapaa voidaan hyödyntää yhteisöjen konfliktien sovitteluprosesseissa?

”Konsultin jaarituksia” -vieraskynä Aki Heiskanen: Johtajuutta tarvitaan, mutta tarvitaanko johtajia?

Miltä kuulostaisi, jos työntekijänä saisit päättää palkastasi, valita työkaverisi, muotoilla oman työsi, päättää mihin koulutukseen osallistut ja vastaisitte työtiiminne kanssa yksikkönne taloudesta ja toiminnasta? Mitä jos kaikki työpaikkanne tieto olisi avoimesti käytettävissänne? Teillä ei olisi johtajia, vaan johtaisitte yhdessä työtiiminä työtänne. Asiakkaanne olisivat tyytyväisempiä kuin muilla alanne toimijoilla, työntekijöinä saisitte parempaa palkkaa ja kokisitte iloa… Lue lisää ”Konsultin jaarituksia” -vieraskynä Aki Heiskanen: Johtajuutta tarvitaan, mutta tarvitaanko johtajia?

Millaisia ovat työntekijöitään arvostavan johtajan tärkeimmät ominaisuudet?

Olen lähes 30 vuoden yritysvalmentajan ja konsultin urani aikana valmentanut tuhansia johtajia ja esihenkilöitä niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa. Minulta on usein vuosien aikana kysytty, että millaista johtajaa pidän hyvänä johtajana. Tämä on aina ollut mielestäni sellainen kysymys, johon ei ole aivan yksinkertaista vastata. Olen tietenkin vuosien aikana tavannut paljon esihenkilöitä ja johtajia, joita… Lue lisää Millaisia ovat työntekijöitään arvostavan johtajan tärkeimmät ominaisuudet?

Hyvä johtaminen tasoittaa tien kohti parempaa työhyvinvointia

Työhyvinvointi on nykyisin hyvin esillä monilla eri foorumeilla. Asiasta keskustellaan paljon, sitä tutkitaan paljon sekä myös media on tuonut työhyvinvointia esille varsin kiitettävästi. Kuitenkin kaikesta tohinasta huolimatta tuntuu siltä, että vaikka puhetta on runsaasti esillä, työhyvinvoinnin käytännön toteuttamiseen ei vieläkään paneuduta organisaatio- ja työyhteisötasolla riittävän vakavasti. Tästä hyvänä osoituksena on Työterveyslaitoksen (TTL) vuonna 2023 julkaisema… Lue lisää Hyvä johtaminen tasoittaa tien kohti parempaa työhyvinvointia

Hyvän johtamisen resepti – Mistä aineksista rakennetaan hyvä johtaja?

Täydellistä johtajaa ei ole, ei ole koskaan ollutkaan eikä koskaan tule olemaankaan, sillä aina pitää muistaa, että johtajakin on vain ihminen kaikkine virheineen ja puutteineen, vaikka monet johtajat toisinaan tuntuvat tämän faktan unohtavankin. Hyvää johtajaa on kuitenkin haettu lukuisien teorioiden, oppien ja ismien avulla. Mainitaan tässä nyt vaikkapa esimerkkeinä syväjohtaminen, älykäs johtaminen, tunnejohtaminen, liturginen johtaminen,… Lue lisää Hyvän johtamisen resepti – Mistä aineksista rakennetaan hyvä johtaja?

Empatia organisaation arvona – Miten se saadaan toimimaan käytännössä?

Empatia johtamis- ja työyhteisötaitona on viime vuosina noussut merkittävään asemaan. Empatian merkitystä ovat korostaneet useat vaikutusvaltaiset tahot, kuten esimerkiksi Maailman talousfoorumi WEF nostamalla vuoden 2021 raportissaan empatian merkittävimmäksi yritysten menestystekijäksi sekä Yhdysvaltain armeija korostamalla kenttäohjesäännössään empatian merkitystä armeijan viiden tärkeimmän johtamismenetelmän joukossa. Meillä Suomessa kehitys on vielä vaatimattomampaa, vaikka empatia on nimetty joissakin organisaatioissa tärkeäksi… Lue lisää Empatia organisaation arvona – Miten se saadaan toimimaan käytännössä?