Viihdytkö työssäsi vai koetko jatkuvasti olevasi väärässä paikassa?

Suuren osan valveillaoloajastamme vietämme töissä, työpaikalle matkustaessamme tai päivän tapahtumia pohtiessamme niin työpaikalla kuin vapaa-aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että se, miten koemme työmme, vaikuttaa merkittävästi muuhun päiväämme sekä siihen, millaisena yleensäkin koemme elämämme olevan. Työn laadulla on siis paljon suurempi merkitys, mitä usein kuvittelemmekaan. Voidaan jopa sanoa, että työssä viihtymisen ja työnteon nauttimisen, tai paremmin… Lue lisää Viihdytkö työssäsi vai koetko jatkuvasti olevasi väärässä paikassa?

Millainen pomosi on johtajana?

Yleensä en pidä luokitteluista ja jaotteluista, sillä niiden käyttäminen liian helposti yksinkertaistaa ja luo stereotypiaa todellisuudesta. Joskus kuitenkin on mukavaa tehdä poikkeus tähän sääntöön ja hieman leikitellä asioilla. Olen pitkän yritysvalmentaja- ja konsulttikokemukseni kautta tutustunut hyvin moniin johtajiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin työskennellessäni. Minulta on usein kysytty, millaisiin johtajiin olen urani aikana törmännyt. Lisäksi monet… Lue lisää Millainen pomosi on johtajana?

14 takuuvarmaa keinoa tuhota hyvä ja tehokas tiimi!

Nigerialainen kirjailija ja kouluttaja Ifeanyi Enoch Onuoha on joskus sanonut mainiosti: ”Teamwork is the secret that makes common people achieve uncommon results”. Tässä ajatuksessa on paljon perää, sillä yksittäinen ihminen ei usein kykene saavuttamaan paljoakaan, mutta kun työtä tehdään yhdessä muiden kanssa, tulokset voivat olla huomattavasti parempia. Jotta hyvä joukkue olisi mahdollista rakentaa, on tiimiin… Lue lisää 14 takuuvarmaa keinoa tuhota hyvä ja tehokas tiimi!

Miten restoratiivista lähestymistapaa voidaan hyödyntää yhteisöjen konfliktien sovitteluprosesseissa?

Nykyään kuulee usein puhuttavan restoratiivisesta menetelmästä työyhteisöjen ja muiden yhteisöjen toiminnan kehittämisessä. Ensikuulemalta tämä ehkä kuulostaa taas uudelta monista työelämään liitettävistä vieraskielisisiin termeihin perustuvista ”ismeistä”. Mutta onko restoratiivisuus vain tätä vai olisiko siitä muuhunkin? Varsinainen termi pohjautuu englanninkieliseen verbiin ”to restore”, joka sanakirjan mukaan tarkoittaa korjaamista, uudelleen rakentamista, eheyttämistä, uudelleen varastoimista sekä palauttamista, Tämä moniulotteisuus… Lue lisää Miten restoratiivista lähestymistapaa voidaan hyödyntää yhteisöjen konfliktien sovitteluprosesseissa?

Millaisia ovat työntekijöitään arvostavan johtajan tärkeimmät ominaisuudet?

Olen lähes 30 vuoden yritysvalmentajan ja konsultin urani aikana valmentanut tuhansia johtajia ja esihenkilöitä niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa. Minulta on usein vuosien aikana kysytty, että millaista johtajaa pidän hyvänä johtajana. Tämä on aina ollut mielestäni sellainen kysymys, johon ei ole aivan yksinkertaista vastata. Olen tietenkin vuosien aikana tavannut paljon esihenkilöitä ja johtajia, joita… Lue lisää Millaisia ovat työntekijöitään arvostavan johtajan tärkeimmät ominaisuudet?

Kymmenen keinoa pitää työyhteisösi terveenä!

Kirjoitin edellisessä blogissani varsin provosoivaan sävyyn työyhteisön ilmapiirin tuhoajista ja heidän myyräntyöstään työpaikoilla. Halusin kirjoituksellani herätellä teitä, arvoisat lukijani, näistä työpaikkojen vandaaleista. Tavoite ilmeisesti toteutui hyvin, sillä olen viimeviikkojen aikana saanut runsaasti palautteita kirjoituksestani niin puolesta kuin vastaan. Monet kertoivat minun kirjoittaneen hyökkäävästi ja vähemmän rakentavasti asiasta sekä pyysivät minua olemaan jatkossa positiivisempi. No, tässä… Lue lisää Kymmenen keinoa pitää työyhteisösi terveenä!

Kymmenen tapaa tehdä työyhteisöstäsi sairas!

Arvoisa blogini lukija! Jos seuraava tekstini tuntuu sinusta hyökkäävältä ja ei mielestäsi koske sinua, älä ota siitä nokkiisi. Suhtaudu siihen silloin enemmänkin eräänlaisena tietoiskuna ja ohjeena ilmapiirin tuhoajien paljastamisessa. Sen sijaan, jos huomaat kuuluvasi tekstini yhden tai useamman kohdan kautta kohderyhmään, tilanteesi on tietenkin toinen. Olet silloin paljastunut ja myyräntyösi on havaittu. Ota silloin kirjoitukseni… Lue lisää Kymmenen tapaa tehdä työyhteisöstäsi sairas!

Mistä oireista tunnistaa kriisiytyneen työyhteisön?

Jokaista organisaatiota ja työyhteisöä voidaan pitää eräänlaisena ekosysteeminä, jonka toiminta on riippuvainen kaikista sen osista ja niiden keskinäisestä yhteistyöstä. Tämä on mielestäni aivan loogista. Biologiassa ekosysteemillä tarkoitetaan ”luontonsa puolesta verraten yhtenäisen alueen eliöiden ja elottomien ympäristötekijöiden muodostamaa toiminnallista kokonaisuutta”. Tätä määritelmää voidaan soveltaa erittäin hyvin myös työyhteisöihin. Erona ihmisten ja muiden lajien muodostamissa ekosysteemeissä on… Lue lisää Mistä oireista tunnistaa kriisiytyneen työyhteisön?

Hyvä johtaminen tasoittaa tien kohti parempaa työhyvinvointia

Työhyvinvointi on nykyisin hyvin esillä monilla eri foorumeilla. Asiasta keskustellaan paljon, sitä tutkitaan paljon sekä myös media on tuonut työhyvinvointia esille varsin kiitettävästi. Kuitenkin kaikesta tohinasta huolimatta tuntuu siltä, että vaikka puhetta on runsaasti esillä, työhyvinvoinnin käytännön toteuttamiseen ei vieläkään paneuduta organisaatio- ja työyhteisötasolla riittävän vakavasti. Tästä hyvänä osoituksena on Työterveyslaitoksen (TTL) vuonna 2023 julkaisema… Lue lisää Hyvä johtaminen tasoittaa tien kohti parempaa työhyvinvointia

Johtaja! Miten osoitat työntekijöillesi arvostavasi heitä?

Arvostuksesta puhutaan nykyään hyvin paljon, mutta mistä johtuu, että ainakin monien kyselyjen ja tutkimusten mukaan useimmat työntekijät eivät vieläkään koe saavansa riittävästi arvostusta omilta esihenkilöiltään puhumattakaan työnantajaltaan? Itsekin yritysvalmentajana ja konsulttina kuulen samaa sanomaa monilta työntekijöiltä kysyessäni heiltä, mitä he eniten haluavat saada omilta esihenkilöiltään. Asia on tärkeä eli kuten eräs työntekijä kerran hyvin sanoikin:… Lue lisää Johtaja! Miten osoitat työntekijöillesi arvostavasi heitä?